Światła dzienne Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • g3rsu
    Drive
    • 2013
    • 49

A poszukaj może jakiegoś forum Fiata itp, ludzie już może bawili się w coś podobnego. A może jakiś inny Fiat ma podobną budowę do Twojej Pandy
    Też już kiedyś pisałem do gościa od modułu bo tam coś chciałem się dopytać to do tej pory nie odpowiedział, to możesz mieć problem z kontaktem.

Komentarz

• andru123
      Elegance
      • 2010
      • 783
      • Toyota
      • ATF 2.0 MPI 120 KM

Zamieszczone przez matii
      Zamieszczone przez matii
      Czy w O1 RS te kratki w zderzaku są wyjmowalne? Chodzi o montaż właśnie płaskich DRLów z tymże wstępne oględziny i chwyt kratki dał poczucie, że to siedzi tam na stałe, wie ktoś jak to tam siedzi?
      sam sobie odpowiedziałem na pytanie - nie jadłem śniadania, te kratki trzeba po prostu mocno szarpnąć i wychodzą bez problemu, wczoraj zainstalowałem sobie DRL

pokaz zdjecia jak to wyglada
      jest O1 RS 1.8T XENON
      była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• mikser78
        Drive
        • 2008
        • 76

Witam
        Proponuję światła dzienne firmy OSRAM LEDRIVING. Świecą jak należy i jeszcze lepiej wyglądają.

Skoda Octavia 1.6 BFQ + LPG KME G3 + wtryski Barracuda

Wszystko z Moellera, automatyki i elektroniki w baaaaardzo dobrych cenach. Szczegóły na PW

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

nie wiem jak swieca

ale wyglądają TRAGICZNIE
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• PieTrzaK
            L&K
            • 2009
            • 1323
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A wg mnie wyglądają właśnie całkiem fajnie.

Komentarz

• lukasz16v
              Rider
              • 2012
              • 271

Mnie również się podobają tylko mogły by świecić barwą przybliżoną do xenonu tzn biały zimny a świecą żółtawo..chyba ze to tak wyszło na fotkach u mnie co prawda nie światła do jazdy dziennej bo zapalam tylko na podwórku itp ktoś powie czy pasują mi te ledy w lampy ?:P tylko proszę bez komentarzy wieś tuning itd ..

Miałem w zderzaku światła do jazdy dziennej DRL lecz w jednej padł automat trochę jeździłem z przełącznikiem i je wywaliłem...obecnie za 2 piwa dorwałem soczewki od świateł przeciwmgielnych z Calibry z lamp Sonar Angel Eyes i mam w planach je zaadoptować w kratki,będą służyć jako przeciwgielne

:diabelski_usmiech
              O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
              Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• Qstachu
                Ambiente
                • 2013
                • 131

mikser78, jedyne co mi nie odpowiada to cena tych lamp:P ale niestety jakość kosztuje.Ogólnie ładnie świecą i dobrze się wpasowały w kratkę

lukasz16v, pomysł ciekawy ale same diody nie grzeszą jakością chyba z daleka nie są dobrze widoczne (brak odbłyśnika )i pewnie w krótkim czasie zaczną padać jedna po drugiej.Ale i tak efekt lepszy niż chińskie lampy angele tam to dopiero dziadoskie ledy wsadzają
                Było : Skoda Favorit 1.3 LPG
                Peugeot 306 1.9 D
                Daewoo Nubira II kombi 2.0 LPG
                VW Polo 1.4 PB
                Daewoo Nexia 1.5 LPG

Jest: Fiat Panda 1.1 PB
                Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• lukasz16v
                  Rider
                  • 2012
                  • 271

Qstachu, co do jakości fakt nie są najlepszej..bo czego się spodziewać za 25 zł /szt
                  w słoneczny dzień prawie wgl ich nie widać ale obecnie gdy jest szaro buro i ponuro widać je z dość sporej odległości...tylko tak jak pisałem do jazdy dziennej mi to nie służy bo i tak z przyzwyczajenia zapalam mijania... :wink:
                  O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
                  Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• d00lar
                    Rider
                    • 2014
                    • 366

a pozatym misiaczki raczej by się doczepiły
                    czipek by me >140 kucy
                    OI by d00lar http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87010

Komentarz

• Qstachu
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 131

Zamieszczone przez lukasz16v
                      Qstachu, co do jakości fakt nie są najlepszej..bo czego się spodziewać za 25 zł /szt
                      w słoneczny dzień prawie wgl ich nie widać ale obecnie gdy jest szaro buro i ponuro widać je z dość sporej odległości...tylko tak jak pisałem do jazdy dziennej mi to nie służy bo i tak z przyzwyczajenia zapalam mijania... :wink:
                      E te i tak nie są takie złe widziałem gorsze :P a ludzie je posiadający wpadali w samozachwyt bo się czuli jak w nowych Audi

[ Dodano: Sob 24 Maj, 14 09:11 ]
                      g3rsuNa chwilę obecną z Pandą daje sobie spokój:P dziś będę montować ten moduł w Skodzie , dawałeś te śmieszne bezpieczniki 1A co na filmiku zalecali?
                      Peugeot 306 1.9 D
                      VW Polo 1.4 PB
                      Daewoo Nexia 1.5 LPG

Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• innotic
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 111
                        • Octavia I (1U2)
                        • AGU 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Qstachu
                        innotic, Powiem że super to wygląda wiadomo że przed lifotwa gorsza do DRLu,ale tobie udało się dobrze dobrać i ładnie zamontować, użyłeś uchwytów z zestawu czy jakiś inny patent?A i czy kratki nie są mocno osłabione przez wycięcie że próba dostania do uchwytu holowniczego nie zakończy się uszkodzeniem kratki?Jedynie trochę ta cena zaporowa ale jakość kosztuje, bo te Daylight 4 trochę małe są ale też fajne.Teraz muszę się zastanowić czy poczekać i kupić te Philipsy czy montować moduł tego typu link do modułu
                        Wybaczcie że tak długo zwlekałem z odpowiedzią. Wybrałem DayLight 5, bo poprzednio miałem jakieś chińskie buble i dziury w kratkce zostawiły spore (165mm długości chyba miały), dlatego kupiłem większe lampy żeby zamaskować. Lampy mocowane są na oryginalne uchwyty, które są bardzo przemyślane. Co do kratek, to górne zatrzaski dobrze się trzymają pomimo sporej ilości usuniętego plastiku. U mnie plus był taki że kupiłem lampy używane, a naczytałem się tyle o nich, że nie bałem się o to że byłyby uszkodzone czy coś. Mimo że wszystko robione jest w Chinach, to Philips stosuje dość wysokie normy i sam dostarcza diody.
                        >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                        >>Link alternatywny<<

Komentarz

• zaps
                          Drive
                          • 2011
                          • 71

Witam
                          Czy ktoś z Was miał problem z zakłócaniem stacji radiowych przez dzienne? Ze świateł jestem mega zadowolony poza tym jednym problemem. Wcześniej miałem inne światła to radio odbierało bez zmian, ale zmieniłem bo wygląd mi się do końca nie podobał. Na początku ten dodatkowy plus po zapłonie miałem podłączony pod alternator, ale w ogóle żadna stacja nie odbierała. Teraz podłączyłem pod jeden z przekaźników za skrzynką bezpieczników, jest trochę lepiej, ale jak jestem trochę dalej od nadajników to radio syczy. Jak wyłączę światła jest OK. Może jakiś filtr jeszcze zamontować? za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny. Pozdrawiam

Komentarz

• Qstachu
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 131

Zakłócenia od ledów to standard szczególnie tych tańszych, problem stanowią przetwornice montowane przy diodach, przerabiałem ten problem w Toledo, na elektrodzie znalazłem rozwiązanie może nie w 100% eliminujące zakłócenia ale proste i tanie (około 3zł w stacjonarnym sklepie z elektroniką a portal aukcyjny około 1zł). Wystarczy zamontować stabilizator napięcia L7812 (wersję mocniejszą 1,5-2A) i pomaga idzie słuchać radia.Tyle że te stabilizatory się strasznie grzeją no i akurat w aucie działa na pograniczu swojej skuteczności ale zawsze to coś.
                            Peugeot 306 1.9 D
                            VW Polo 1.4 PB
                            Daewoo Nexia 1.5 LPG

Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• Litwincrew
                              Classic
                              • 2011
                              • 2

Witam

Gdzie się podpiąć w skrzynce bezpiecznikowej aby światła zapalały się po uruchomieniu silnika???

Pozdrawiam

Komentarz

• FishPL
                                Rider
                                • 2012
                                • 296

Ja mam po zapłonie (skrzynka z przekaźnikami pod maską). Gasną i zapalają się po przekręceniu kluczyka. Mam nadzieje, że pomogłem

Żółte kółko na obrazku
                                P.S. to nie moje auto
                                Załączone pliki

Komentarz

• Qstachu
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 131

Jak ze skrzynki z bezpiecznikami wewnątrz pojazdu to można użyć bezpiecznika od ABS, tak było w instrukcji modułu DRL, używam już parę miesięcy i jest OK. Ale jak do jakiś ledów to tak jak kolega wyżej napisał podpiąć się pod maską mniej roboty
                                  Peugeot 306 1.9 D
                                  VW Polo 1.4 PB
                                  Daewoo Nexia 1.5 LPG

Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• Marian 2
                                    L&K
                                    • 2007
                                    • 1085
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Alternatywa dla klasycznych świateł dziennych to światła mijania o obniżonej mocy za pomocą PWM:

Taki układ zapewna "miękki start" żarówek oraz zwalnia od "obowiązku" pilnowania momentu włączania/wyłączania klasycznych świateł dziennych. Po za tym znacznie wzrasta trwałość reflektorów, to znaczy odbłyśników i szyb w przypadku plastykowych.

Komentarz

• Qstachu
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 131

Stronę wcześniej pisaliśmy o podobnym module tyle że kupnym na portalu aukcyjnym. Sam go używam już prawie rok tyle że na długich światłach i jestem mega zadowolony,bo za nie dużą kasę i nie szpecąc auta zrobiłem coś praktycznego. Nie muszę martwić się o włączanie / wyłączanie świateł no i czasem funkcja coming home się przydaje
                                      Peugeot 306 1.9 D
                                      VW Polo 1.4 PB
                                      Daewoo Nexia 1.5 LPG

Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• Marian 2
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1085
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Tylko jest pewien problem natury "prawnej". Jazda na światłach drogowych jako dzienne, nawet o obniżonej mocy (nie oślepiają) jest nie legalna w świetle obowiązujących przepisów. W każdym przypadku będą to włączone światła drogowe, a jako dzienne, obowiązują światła mijania, i przepisy nic nie mówią o ich mocy.
                                        Dla tego w swoim rozwiązaniu ( w linku z Elektrody) wykorzystałem światła mijania o obniżonej mocy.
                                        W czasie prób miałem wykorzystane także światła drogowe jako dzienne o obniżonej mocy, jednak porównując efekty, była nie wielka rożnica, prawie nie zauważalna, i wykorzystałem światła mijania aby być całkowicie w zgodzie z przepisami.

Komentarz

• Qstachu
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 131

Zgadza się że drogowe nie są do końca legalne, ale na logikę są bardziej widoczne niż większość mijania czy badziewne ledy. W Octavii akurat klosze są dobre i mijania mogą wystarczyć , nawet obniżone, ale jest sporo aut które mają tak lipne lampy że masakra.
                                          Peugeot 306 1.9 D
                                          VW Polo 1.4 PB
                                          Daewoo Nexia 1.5 LPG

Skoda Octavia I 1.8T LPG

Komentarz

• Tomasz76
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 173

Najlepiej światła do jazdy dziennej podpiąć pod fabryczny włącznik, nic nie trzeba kombinować, jest nawet przewidziany na to fabryczny pin. Po przekręceniu kluczyka samoczynnie pojawia się napięcie i światła załączają się, po przekręceniu pokrętła na pozycyjne lub mijania, drl gasną

Komentarz

• OczeK
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 86
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Koledzy szukam lamp DRL pasujących w kratki zderzaka naszej O1 po FL, miałem pomysł aby to była długa linia.
                                              Mierzyłem otwór i z zewnątrz ma ok 35cm x 1,5cm trochę zwęża się do środka. Zupełnie jestem zielony w temacie montażu drl ale oczywiście nie znalazłem takich lamp, wszystkie są wyższe minimum 21-24mm.
                                              No i znacznie krótsze. Podpowiedzcie czy można by ułożyć obok siebie dwie lampy (chodzi mi o te z diodami świecącymi w światłowód) i połączyć to jakoś razem "cuzamen do kupy" ?

Mniej więcej takie coś chciałem osiągnąć:

Znalazłem coś takiego ale efekt nie taki jak chciałem a cena kosmiczna
                                              Akcesoria motoryzacyjne MOTOHID : - kompleksowe oświetlenie led, lampy led , cardna, dectane modulite, dayline, DRL żarówki xenon
                                              Moja bryczka:
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79825

Komentarz

• bastek1080
                                                Drive
                                                • 2014
                                                • 77
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam.
                                                A co zaproponujecie do OII Tour bez świateł przeciwmgielnych? Albo w ich miejsce albo w kratki pod którymi jest miejsce na zaczep do holowania. Moje typy Magneti Marelli lub Philipsy 4 led. Jakieś propozycje dobrze świecących i trwałych lampek drl? Jakie Lampy wytrzymaja mycie Karcherem?
                                                bastek1080

Komentarz

• Paczka
                                                  Classic
                                                  • 2015
                                                  • 21

Witam,

u mnie od miesiaca takie jezdza:

Kvalitní a levné alarmy, dálkové ovládání, LED denní svícení, antiradary, parkovací senzory, GPS lokátor. AlarmTuning on-line prodej doplňků do auta ...

uwielbiam je

Komentarz

• OczeK
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 86
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Wrzuc foto jak na aucie twoim leżą
                                                    Moja bryczka:
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79825

Komentarz

Pracuję...